de grote vergroening in België


bloembommen


Ben je de kaartjes aan onze flessen misgelopen? Niet getreurd, je kunt ook zelf bloembommen maken.

Met wat bloemenzaadjes, aarde, kleipoeder of kattenbakvulling* en water kun je kleine balletjes kneden. Gooi deze op onbeschutte plaatsen de natuur in en vergroen je omgeving.

*belangrijk: sommige kattenbakvulling is niet biologisch afbreekbaar, dus gebruik een gemalen kattenbakvulling van zuiver bentoniet en zonder geurstoffen.

bekijk de instructies


Bollebos vzw

Wat beschermt het klimaat, geeft duizenden planten en dieren een habitat, geeft rust en koelte en ziet er ook nog eens mooi uit? Precies, bomen. Met de Grote Vergroenings campagne helpen wij de ontzettend lieve mensen van Bollebos vzw met het creëren van een gloednieuw vruchtbaar bos, hier in België. En jij kan helpen. Wil jij je handen vuil maken en bovendien misschien officiële peetouder worden van een boom? 

• meer weten

doneer

 

the orchard project logo

een Belgische innocent bos

Ok, het is niet echt ons bos, want we doen dit samen met de fantastische mensen van Bollebos vzw. Samen met hen gaan we hier een stukje België vergroenen.  Bollebos heeft immer een grote droom: minimaal 1 hectare bos te verwezenlijken in Haspengouw en daar helpen wij graag een handje en een centje bij.

Het ontbreekt aan voldoende bossen in België, voornamelijk in Vlaanderen. En bossen zijn zo nodig: voor de biodiversiteit, voor onze gezondheid en die van onze planeet. Want bomen nemen CO2 uit de lucht en produceren zuurstof alsook regelen ze de temperatuur. Daarom heeft Vlaanderen als ambitie om 4000 hectare nieuwe bossen aan te planten tegen 2024. Hiervoor doet de regering ook beroep op particulieren, verenigingen en bedrijven. Op de bosteller kan je live volgen hoeveel extra bos er in Vlaanderen bijkomt: https://www.bosteller.be/

Samen met Bollebos dromen wij van een groener België, vol met bos. En samen met Bollebos willen we dus niet enkel dromen, maar ook effectief mee bouwen aan bos. We dromen er bovendien ook van dat jullie met ons willen meedoen.