b corpverantwoord ondernemen


Sinds we in 1999 van start zijn gegaan, hebben we onszelf altijd gedwongen om te ondernemen op de juiste manier. Vaak was de juiste manier niet de makkelijkste, maar daardoor kunnen we nu wel terugkijken op alles wat we hebben gedaan en trots zijn op de beslissingen die we hebben genomen (zelfs als ze niet helemaal goed hebben uitgepakt).

In 2018 hebben we officieel bevestigd dat onze manier van de juiste dingen doen ook daadwerkelijk de juiste manier is, door een B Corp te worden. We hebben ons aangesloten bij een groeiende groep bedrijven van over de hele wereld die, net als wij, geloven in verantwoord ondernemen. Om als B Corp gecertificeerd bedrijf door het leven te mogen gaan, wordt elk onderdeel van je onderneming onder de loep genomen. Je moet voldoen aan de hoogste sociale standaarden en standaarden op het gebied van milieu. De aanmeldprocedure was streng, maar we waren dolgelukkig dat we bij onze eerste poging gecertificeerd werden.

Een B Corp zijn gaat over meer dan alleen een mooi certificaat. Het is voor ons een kans om grote stappen te maken en de wereld te laten zien dat bedrijven op een verantwoorde manier kunnen ondernemen en goede dingen kunnen (en zouden moeten) doen. En nu maar hopen dat we het niet verknoeien.

be proud

wat het betekent om een B Corp te zijn

b corp

 

deel uitmaken van een beweging 

B Corp is een groep bedrijven waarbij missie en winst hand in hand gaan. Het zijn van een B Corp betekent we er ons op toegelegd hebben om op een verantwoorde manier te ondernemen. Als onderdeel van de B Corp-gemeenschap kunnen we nuttige dingen leren van andere bedrijven en delen wat we zelf hebben geleerd. Door onze krachten te bundelen, kunnen we beter later horen welke verandering we in de wereld willen zien en anderen inspireren om met ons mee te doen. Een jaar nadat we een B Corp zijn geworden, hebben we ons aangesloten bij een groep van meer dan 500 B Corps met als gezamelijk doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn. B-riljant.

geen lat is te hoog

Alle B Corp bedrijven moeten voldoen aan hoge standaarden op sociaal gebied en op het gebied van milieu, verantwoordelijkheid en transparantie. Elke drie jaar is er een audit aan de hand van het B Impact Assessment (BIA), die in de kleinste details van onze organisatie duikt en ons sturing geeft of we nog steeds de juiste richting op gaan. Toen we gecertificeerd werden, hadden we een score van 92,5. In 2023 willen we dat deze score voor ons hele organisatie wereldwijd hoger is dan 100.

 

volledige toewijding 

Een B Corp zijn is veel meer dan hokjes afvinken en goede cijfers halen. Onze missie is om te bewijzen dat ondernemen anders kan. Niet met de mindset dat winst boven alles gaat, maar met een oprechte toewijding aan de mensen die hier werken, alle mensen die onze drankjes drinken en de mooie planeet waar we op leven. Dat betekent dat  B Corp centraal moet staan binnen ons bedrijf en dat iedereen zich hierachter moet scharen. Het betekent ook dat we heel streng voor onszelf moeten zijn om ervoor te zorgen dat we altijd het juiste doen - en niet alleen voor een goede score gaan.
daad bij het woord voegen

Onze B Corp score is nu ook onderdeel van onze bedrijfsscorekaart. Mocht je niet weten wat dat is, met een bedrijfsscorekaart kunnen we meten hoe goed we het als bedrijf doen. Aan het begin van ieder jaar stellen we doelen voor dingen als omzet, marges of service, en als we die doelen aan het einde van het jaar halen, krijgen we allemaal een mooie bonus. Sinds we een B Corp zijn geworden, hebben we ook een doel gesteld voor onze B Corp score - wat betekent dat een betere B Corp zijn net zo belangrijk is als financiële resultaten. Wil je meer weten hierover, lees dan ons good all round’-rapport.

innocent-welcome-sign


onze B-ewakers


Dat is de hippe naam voor de mensen bij innocent die ervoor zorgen dat we trouw blijven aan onze B Corp-waarden. Ze komen uit alle hoeken en gaten uit het bedrijf en zorgen dat alles goed en verantwoord gebeurt.


Laura

Laura Thompson is onze grote B-aas, een rol die perfect aansluit bij haar dagdagelijkse job als bedrijfs- en cultuurspecialist. Ze zorgt ervoor dat elk innocent kantoor de juiste informatie krijgt en hiermee aan de slag gaat om de werkomgeving, onze werknemers en onze planneet te goed mogelijk te laten draaien. Ze is bovendien ook verantwoordelijk voor het ondersteunen van alle kantoren in het behalen van de jaarlijkse B Corp-scores.

b-corp-laura-picture

Erin

Erin is een van onze voedingstechnologen en is de B-verantwoordelijke voor de gehele logistieke ketting. Erin zorgt ervoor dat we steeds up-to-date zijn van de dingen waarop onze leveranciers aan het werk zijn. Dit variërend van de scores in ons hero supplier programma tot de mensenrechten audit resultaten (en alles daartussen), zij is degene die alle verbeteringen die we maken met onze logistieke partners in het oog houdt. 

b-corp-erin-picture

Noel

Noel is onze controller en finance manager. Hij is de B-verantwoordelijke voor al onze financiële rapporten en het vinden van belangrijke zaken, zoals hoeveel we spenderen aan elke leverancier. Ons B Corp team gebruikt deze in om zo te focussen op de meest significante leverancier en te werken aan een verbeteringen die over de gehele organisatie uitgerold kunnen worden. 

b-corp-noel-picture


Hoor er B-ij

We bevinden ons in goed gezelschap. Duizenden bedrijven maken deel uit van de B Corp movement, zoals Patagonia, Ben & Jerry's, TOMS en Tony's Chocolonely. Lees meer over B Corp en wat jij kunt doen.

 

b-corp-logodingen die we voor mensen doen

wat we doen om onze medemens te helpen

greeting

dingen die we voor de planeet doen

dingen die we doen om voor deze draaiende blauw met groene bol te zorgen

b corp heros