dingen die jij kan doen


blue berry image header

zin om de wereld te redden?

Greta. Gandhi. Attenborough. Jean-Claude Van Damme. We hebben allemaal mensen nodig die bereid zijn op te komen voor het goede. Maar we hebben ook mensen nodig die bereid zijn om hun steentje bij te dragen, hoe klein dan ook.

We hebben grote dromen om van de wereld een gezondere en mooiere plek te maken om te leven, maar er is maar zoveel dat je in je eentje kunt doen. Om dingen écht te veranderen en beter te maken, hebben we mensen zoals jij nodig (en de bedrijven waarvoor je werkt) om mee te doen. Dit zijn een paar kleine tips die een verschil kunnen maken voor de planeet waarop we leven en voor de mensen met wie we ‘m delen.hoe to helpen

bee icon

hoe to helpen


beesals persoon

as  a person


koop van B Corp bedrijven

Alle B Corp bedrijven moeten voldoen aan hele hoge ecologische en sociale normen. Dat betekent dat je geld altijd aan iets goeds wordt besteed. 

pepersmint

neem het voornemen om je ecologische voetafdruk te verkleinen

We weten allemaal dat klimaatverandering een veelbesproken onderwerp is, en er zijn veel dingen die we samen kunnen doen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Wij vinden Do Nation heel handig – het helpt je uit te zoeken welke kleine dingen je kunt veranderen om je voetafdruk te verkleinen en je kunt berekenen hoeveel CO2 je hiermee minder uitstoot. We zijn ook grote fan van het Count Us In-project; zij belichten 16 eenvoudige stappen die iedereen kan nemen en is op missie om een biljioen mensen te betrekken. 

do nation

compenseer

Het zijn niet alleen bedrijven die CO2-neutraal moeten worden. Mensen zouden het ook moeten doen. Als je alles hebt gedaan wat je kunt om je CO2-uitstoot te verminderen, zoek dan een onderneming die de rest van je kan compenseren. Dan kun je met trots verkondigen hoe CO2-neutraal je bent. Dat is het geld meer dan waard.

things you can do carbon scissors

steun de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling

Er staan 17 doelen op de VN-website (van een einde aan honger maken tot steden duurzamer maken) en veel nuttige adviezen over hoe je ze kunt steunen.

things you can do carbon scissors

als bedrijf

as  a business

word een B Corp

In 2018 zijn we een B Corp geworden en dat is een van de beste dingen die we ooit hebben gedaan. We hebben onze krachten gebundeld met meer dan 3500 andere bedrijven die er ook in geloven dat ondernemen de drijfveer voor het goede is, en samen maken we deel uit van een beweging om ondernemen verantwoordelijker en duurzamer te maken. Zet de eerste stap om ook een B Corp te worden en vul een korte vragenlijst over je bedrijf in.

certified  comporation

breng je voetafdruk in kaart

Als je niet zeker weet wat de impact van je bedrijf is op de planeet, is het goed om te beginnen bij het in kaart brengen van je CO2-uitstoot. Wij zijn in 2004 begonnen met het in kaart brengen van onze ecologische voetafdruk en dat heeft ons geholpen om een aantal grote beslissingen te nemen over bijvoorbeeld verpakkingen en de manier waarop we ons fruit inkopen. Ga naar compareyourfootprint.com (ook een B Corp) om van start te gaan. Wil je liever iets op maat, dan raden we je aan om met een gespecialiseerde consultant te praten of om een heel slim, duurzaam persoon aan te nemen. Als je meer wilt weten over met wie wij hebben samengewerkt, laat het ons weten.

innocent values