recycle revolutiein cirkels draaien

image of a recycling billboard


Paardenmolens. De grappen van je vader. Onze planeet. We houden ervan als dingen eindeloos rond blijven draaien, en we willen dat met onze flesjes hetzelfde gebeurt. Sinds we zijn begonnen, doen we hard ons best om onze gezonde drankjes in mensen hun handen (en lichamen) te krijgen terwijl we tegelijkertijd onze planeet gezond willen houden. Op dit moment zijn plastic flesjes de meest duurzame manier om dit te doen. Ze zijn gemakkelijk te recyclen, hebben een lagere CO2 uitstoot dan glas en wij zijn ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is als het gaat om het tegengaan van klimaatverandering. Om te bewijzen dat plastic geen rommel is, willen we ervoor zorgen dat ieder flesje weer wordt verzameld en hergebruikt vanaf (over liever nog voor) 2030.onze meest duurzame fles tot nu toe

Je zou het misschien niet zeggen als je ernaar kijkt, maar onze smoothieflesjes zijn de meest duurzame tot nu toe. Ze zijn gemaakt van 50% gerecycleerd- en 15% plantaardig plastic, en zijn 100% recycleerbaar. Voor het plantaardige gedeelte gebruiken we een bijproduct van suikerriet dat melasse heet. We werken er hard aan om de flesjes nog duurzamer te maken, en we zijn goed op weg. 

recycling bottle diagramhet verhaal tot nu toe

2003

We start thinking about the impact our bottles have on the planet and launch our first 25% recycled plastic (rPET) bottle. Big moment.

recycling acticists slider 2003

2006

We hit 50% recycled plastic in all of our bottles, except one which we trial in PLA – a compostable plastic.

50% rpet bottle

2007

We test drive the world's first food grade 100% rPET bottle. It's a great achievement and a great idea in theory, but the quality wasn't quite up to scratch.

100% rpet bottle

2011

We have to pull back to 35% rPET because the quality of the bottles isn't good enough. We get some advice from our friends at WRAP.

35% rpet bottle

2013

We work hard to improve our bottles and get some of them back up to 50% recycled plastic. Happy days.

50% rpet bottle

2018

We make our most sustainable bottle yet from 50% recycled and 15% plant plastic. It’s the greatest bottle we’ve ever seen.

50% rpet bottle 2018

2020

We get all of our juice and smoothie bottles up to at least 50% rPET.

50% rpet bottles 2020

2025-2030

We’re busy working on our greenest bottle yet. It'll be 50% plant plastic, 50% recycled plastic, and 100% recyclable. Take a peak at it here.

100% recyclable bottle 2025-2030constante optimalisatie

verminderen, verbeteren,hergebruiken, herontwerpen

Wij denken dat de wereld voor twee hele grote problemen staat: klimaatverandering en plasticvervuiling. Gelukkig is er een manier om ze allebei aan te pakken. Het begint met ‘circulaire’ en eindigt op ‘economie’. De circulaire economie gaat over het met respect behandelen van plastic. Er minder van gebruiken. Het niet laten rondslingeren. Het recycleren, opnieuw en opnieuw (en daarna nog een paar keer)..


verminderen

2,500 ton minder plastic

Door het gebruiken van gerecycleerd en plantaardig plastic houden we onze CO2 uitstoot laag. Momenteel werken we op het verminderen van de hoeveelheid plastic per flesje, waardoor we in totaal 2,500 ton minder plastic wensen te gebruiken tegen 2023.

reduce plastic bottle

verbeteren

samen maken we plastic beter 

Het is van groot belang dat we de manier van plastic- productie en gebruik veranderen. We zijn de trotste oprichters van een nieuw innovatief plastic project - de UK Plastic Pact, met dit project stonden we mee aan de wieg van het ondertekenen van de New Plastics Economy Global Commitment, en doen we er alles aan om statiegeldsystemen te ondersteunen in Europa. Zo zijn we nu al deel van het statiegeldprojecten in Denemarken en Zweden, startten we vorig jaar met campagne voeren in Duitsland, en gaan we dat in 2021 ook in Nederland doen. 

plastic pact

recyleren een gids voor het recycleren van onze verpakking

recycling guide

herontwerpen

de flesjes van de toekomst

We continu bezig met het verbeteren van onze verpakkingen. Gedurende de jaren hebben we veel goede ideeën gehad - hoewel sommige een beetje té vooruitstrevend waren. 

Op dit moment is plastic een van de koolstofarmste manieren om onze drankjes bij de mensen te krijgen. Dat betekent dat het een goed materiaal is om de klimaatverandering aan te pakken en ons doel te bereiken om in 2030 koolstofneutraal te zijn. Maar dat het op dit moment een van de beste opties is, wil niet zeggen dat het dat altijd zal zijn. Totdat de perfecte oplossing is gevonden (totaal geen druk verder, ahum), streven we ernaar om uiterlijk in 2030 al onze flessen van 100% hernieuwbaar of gerecycled materiaal* te maken.

Op dit moment werken we aan een nog duurzamere fles die gemaakt is van 50% gerecycled plastic en 50% plantaardig plastic. Het is gemakkelijk te recyclen, koolstofarm, bevat absoluut geen nieuw, uit olie gemaakt plastic. Niemand heeft ooit eerder zo'n fles gemaakt. Omdat het een mix is van plantaardig plastic en gerecycled plastic, kan het meerdere keren gerecycled worden dan een 100% gerecyclede plastic fles. Dus zolang mensen het in de juiste afvalbak blijven gooien, kunnen we er flessen van blijven maken. 

*Dat betekent dat we geen plastic op basis van virgin olie meer zullen gebruiken.

redesign bottle


ben je echt een curieuzeneus?

Plastic en recyclen is een ingewikkeld onderwerp. Bekijk welke vragen ons eerder zijn gesteld & de bijhorende antwoorden. 

 

 

sustainability signs