emerging leadersWe werken samen met Emerging Leaders (een goed doel dat gespecialiseerd het optimaliseren van het potentieel van mensen) om boeren in kwetsbare gemeenschappen te ondersteunen en te responsabiliseren. We willen ongelijkheid verminderen door tegen 2023 te investeren in het levensonderhoud van 10.000 boeren.

In de woorden van iemand die duidelijk een goed stel hersens had – ‘kennis is macht’. Hoewel niemand precies weet wie die uitspraak als eerste heeft gedaan*, weten we één ding zeker: het is zo waar als 't maar waar zijn kan. Zeker als het aankomt op het duurzaam verbouwen van fruit. 

emerging leaders


We willen kansen creëren voor boeren om zich te ontwikkelen en voor verandering te zorgen die nodig is om landbouw te verduurzamen. In samenwerking met Emerging Leaders hebben we een training opgezet voor 38 mangoboeren in Ramanagara, een deel van India. De training duurde vier dagen in augustus 2019 en behandelde dingen als mindset en gedragsverandering, leiderschap, financiële geletterdheid en de voordelen van het halen van SAI-FSA-standaarden. Daarna volgden nog twee sessies (één in september en één in december) over mentorschap en ondersteuning.

Vier maanden later gingen we terug naar Ramanagara om met alle boeren te praten over hoe het nu met hun boederij ging na de trainingen. We kunnen gerust zeggen dat we heel blij waren met de resultaten. Van de 38 boeren die de training hadden gevolgd, had 60% een nieuw project gestart om geld te verdienen. Zo hebben ze hun gemiddelde maandelijkse inkomen met 78% verhoogd (dat staat gelijk aan 280 euro per maand extra). Ze waren ook veel beter geworden in budgetteren. Voor de training begrootte maar 16% hun financiën. Vier maanden later was maar liefst 84% van hen aan het budgetteren. Hierdoor creërden 34 van de 38 boeren een domino-effect door andere boeren die ze kenden te begeleiden. Als je door nog een paar bemoedigende statistieken wilt bladeren, kijk dan hier.

Het is een geweldige start en we zijn van plan om de training aan meer Indiase mango en witte guave-boeren te geven. Door te investeren in dit soort programma's, kunnen we boeren ondersteunen. Zo willen we tegen 2023 ons doel bereiken om in het levensonderhoud van 10.000 boeren te inversteren. We houden je op de hoogte van onze voortgang.