© 2021 Fresh Trading Limited. All right reserved.
Boeren worden onderschat. Terwijl wij onze dagen doorbrengen met PowerPoint-presentaties en controleren of er geen woord rijmt op sinaasappel, voeden zij de hele wereld (dat is niet niks). Daarom willen we er alles aan doen om de uitdagingen waar ze voor staan te begrijpen en manieren te bedenken waarop we kunnen helpen. We werken samen met onze boeren om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten worden verbouwd op een manier die goed is voor het milieu en voor jou.
Daarnaast hebben we ook een hele reeks projecten, zoals het verminderen van ongelijkheid en het terugdringen van onze CO2-uitstoot. We ondersteunen biodiversiteit en helpen ons doel te bereiken om 100% duurzaam gecertificeerde ingrediënten in te kopen.
Het is makkelijk om aan lekkere ingrediënten te komen. Het is wat ingewikkelder om aan lekkere ingrediënten te komen die mensenrechten beschermen, klimaatverandering tegengaan en die gecertificeerd zijn als duurzaam geteelde ingrediënten. Deze reis maken we om ervoor te zorgen dat alles wat we in een fles persen of pletten goed is voor mens en planeet.
We hebben graag persoonlijk contact met onze boeren. Een kopje koffie gaat er altijd in, dus we spreken regelmatig af met hen, met onafhankelijke auditors en met mensen van duurzaamheidsorganisaties over de hele wereld om te praten over hoe we onze ingrediënten op de meest duurzame manier kunnen verbouwen.
Sinds we in 2007 onze standaarden voor duurzame landbouw hebben opgesteld, is het aantal merken en distributeurs dat gebruikmaakt van certificeringen enorm toegenomen. Zodanig zelfs dat de administratieve last voor sommige leveranciers te groot is geworden. Om dit probleem aan te pakken, hebben we besloten samen te werken met de SAI (Sustainable Agriculture Initiative) en honderden andere merken, om ons te engageren de criteria van de Farm Sustainability Assessment (FSA) te behalen. Samen met onze leveranciers hebben we trajecten ontwikkeld die hen helpen om de FSA-criteria of gelijkwaardige, door verenigingen gecertificeerde normen in te voeren. Ben je benieuwd en wil je er meer over weten? Klik dan hier.
Voldoen aan duurzaamheidsstandaarden is maar een stukje van de duurzame-landbouw-puzzel. We investeren ook op andere gebieden om ongelijkheid te helpen verminderen, de biodiversiteit te vergroten en het grote probleem van klimaatverandering aan te pakken.
We werken samen met Emerging Leaders (een liefdadigheidsorganisatie die gespecialiseerd is in het ontsluiten van menselijk potentieel) om boeren in kwetsbare gemeenschappen te ondersteunen.
In de afgelopen jaren hebben we het inkomen van meer dan 8.000 boeren verhoogd en tegen 2030 zullen we inversteren in de verbetering van de levensomstandigheden van 20.000 boeren.
Bijen zijn geweldig. En niet alleen vanwege hun honing. Zonder deze kleine vliegende bestuivers, zou het knap lastig worden om het fruit te verbouwen dat in onze drankjes gaat. Dus investeren we in een paar projecten om deze bestuivers te helpen door bijenhotels te bouwen, ecologische verbindingszones te maken en het gebruik van pesticiden te verminderen. We gaan alles testen op 1000 hectare land, en wanneer we weten wat wel of niet werkt, rollen we het op grotere schaal uit.
Het verbouwen, persen, pletten en vervoeren van onze ingrediënten is waar 42% van onze CO2-voetafdruk vandaan komt. We werken aan manieren om de CO2 op onze boerderijen te verminderen, en ook bij elk ander onderdeel van ons bedrijf.