de blender‘s werelds favoriete gezonde drankjesfabriek

Fabrieken. Als we je zouden vragen een paar duurzame dingen op te noemen, zouden ze het lijstje waarschijnlijk niet gehaald hebben. Grote kans dat je was gegaan voor de klassieke favorieten zoals windmolens, gras, herbruikbare koffiekopjes of truien gebreid door tante Simone. Maar we zijn op een missie om dat te veranderen met het bouwen van de blender – onze eigen CO2-neutrale, duurzame fabriek met windmolens, gras en herbruikbare koffiekopjes (we doen ons best om tante Simone te strikken voor de bedrijfstruien).

Wanneer de blender klaar is, kunnen we onze drankjes volledig onder één dak maken en zijn we weer een stap dichterbij ons doel: CO2-neutraal zijn in 2030. Dit is hoe de blender beter zal zijn voor onze planeet, onze mensen en ons bedrijf. 

the-blender-lead


planeetvriendelijk


minder koolstof in onze flessen

Hier bij innocent willen we dingen beter achterlaten dan we ze gevonden hebben. Hiermee houden we rekening met echt alles - van het droogrek in de keuken, tot de boerderijen waar we ons fruit verbouwen tot dat iets grotere ding genaamd onze planeet. Samen met 500  andere B Corp bedrijven hebben we besloten om onze organisatie volledig CO2-neutraal te maken tegen 2030. Door de blender te bouwen, kunnen we de hoeveelheid koolstof in onze flessen verminderen en ervoor zorgen dat we onze doelstelling halen.

 

co2

in harmonie met de natuur

De blender wordt een van 's werelds eerste CO2-neutrale fabrieken, gebouwd met duurzame en lokaal geproduceerde materialen. We hebben allerlei slimme manieren bedacht om de hoeveelheid energie die we nodig hebben te verminderen (bijvoorbeeld door warmte te hergebruiken). Alle energie die we toch nodig hebben, produceren we zelf met onze eigen zonnepanelen en windturbines. Door de haven van Rotterdam als onze thuisbasis te kiezen, hoeven we miljoenen kilometers minder af te leggen op de weg, waardoor we de CO2-uitstoot met tonnen verminderen. Ons sinaasappelsap wordt van A naar B vervoerd met 's werelds eerste elektrische CO2-neutrale vrachtwagens. Als alles volgens plan verloopt, zal de blender onze totale koolstofvoetafdruk met ongeveer 10% verminderen.

 

lightbulb

water besparend

Bovenop het verlagen van CO2-uitstoot, verminderen we ook de hoeveelheid water die we nodig hebben. We bouwen een briljant schoonmaaksysteem dat voornamelijk lucht gebruikt in plaats van water en we verspillen geen druppeltje, want al het overgebleven water gaat weer terug het Rotterdamse waternet via een zuiveringsinstallatie (geleverd door EVIDES). Voor het doorspoelen van onze toiletten zullen we regenwater gebruiken. Het afval wat we ondanks deze maatregelen toch hebben, wordt lokaal hergebruikt of gerecycleerd.

 

clouds

een fabriek voor mensen


een fabriek voor mensen

De blender moet de nieuwe manier van werken in een fabriek worden. Een manier waarbij de werknemers beter werken en gelukkiger naar huis gaan. Het wordt de eerste WELL-gecertificeerde fabriek in de wereld, wat betekent dat het alles heeft om een geweldige werkplek te zijn. Denk aan genoeg daglicht, bewegingsruimte, goede luchtkwaliteit, gezond eten, temperatuurcontrole zodat je geen wollen trui aan hoeft midden in de zomer en een beetje rust en stilte wanneer je dat nodig hebt. Net als bij onze kantoren, willen we dat de blender voelt als een gemeenschap – een veilige plek waar mensen experts kunnen zijn op hun vakgebied en waar samenhorigheid, diversiteit, transparantie en plezier de grootste prioriteiten zijn. 

 

leaves

met oog op de toekomst

Buiten de goed geïsoleerde muren van onze gezonde drankjesfabriek, zorgen we ervoor dat we goede buren zijn en de lokale gemeenschap helpen. We nemen lokale mensen aan, investeren in lokale leveranciers, doen vrijwilligerswerk voor lokale doelen, bieden kansen aan mensen die wat meer moeite hebben op de arbeidsmarkt en werken samen met scholen zodat studenten kunnen leren over duurzame fabrieken.

 

globe

beter bedrijf

Het bouwen van de blender is heel belangrijk als we op alle vlakken een goed bedrijf willen zijn. Maar we kunnen hiermee ook andere bedrijven laten zien hoe zij het beter kunnen doen. We willen het voorbeeld worden van een duurzame fabriek en zo andere bedrijven inspireren om een stapje extra te zetten wanneer ze zelf een fabriek gaan bouwen – en dat hopelijk zelfs nog beter te doen dan wij. Daarom zullen we alles wat we geleerd hebben met iedereen delen die het wil horen. Van de technologie die we gebruiken, tot alles wat we aan duurzaamheid hebben gedaan, tot alle fouten die we maken. Alle informatie zal beschikbaar zijn voor iedereen. Zelfs onze concurrenten. Oei.

the-blender-better-business


normen stellende blender

De WELL standaard is heel nuttig voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn in gebouwen over de hele wereld. Het model helpt bedrijven zoals dat van ons met het ontwerpen van een werkomgeving die goed zorgt voor de mensen die er werken.

well platinum logo

de blender

BREAAM is een bekende methode om de duurzaamheid van gebouwen te testen, beoordelen en certificeren. Het belangrijkste doel is het verminderen van de impact die gebouwen op hun omgeving hebben door te kijken naar afval, water, energie, landgebruik, gezondheid en welzijn. 

bream logo