de blenderonze kleine drankjesfabriek die grotendeels op hernieuwbare energie draait

Als we je zouden vragen een paar duurzame dingen op te noemen, zul je vast denken aan het planten van bomen, het recycleren van onze verpakkingen of het sponsoren van een babypinguïn. We denken niet meteen aan fabrieken. Bij innocent zijn we op een (helemaal niet) geheime missie om dat te veranderen. Daarom hebben we de Blender gebouwd, onze fabriek in de buurt van Rotterdam die grotendeels draait op hernieuwbare energie.

We persen ons fruit én bottelen in de Blender. Het is de plek waar we onze kleine drankjes maken en tegelijkertijd onze CO2-uitstoot verminderen. En omdat we graag delen wat we doen, hopen we dat de Blender andere bedrijven kan inspireren om hun best te doen om het milieu te sparen.

the-blender-lead


een fabriek als geen ander


minder koolstof in onze flessen

Hier bij innocent willen we dingen beter achterlaten dan we ze gevonden hebben. Dat zie je in alles terug - van de gootsteen in de keuken, tot de boerderijen waar we ons fruit verbouwen tot dat iets grotere ding genaamd de aarde. Dit betekent in de praktijk dat we onze CO2-uitstoot zullen proberen te verminderen waar we maar kunnen: in onze productieketen, in onze kantoren, in onze fabriek of met onze kleine flesjes. Jippie.

the-blender-co2-icon

onze ingrediënten van punt A naar punt B krijgen

We hebben de haven van Rotterdam gekozen als plek om de Blender te bouwen, omdat het de perfecte plek is om de afstand van de vrachtwagens die onze ingrediënten vervoeren drastisch te beperken. En omdat het niet alleen een kwestie is van kilometers beperken, maar ook van weten hoe ze worden afgelegd, worden onze kleine drankjes al rijdend vervoerd door elektrische vrachtwagens zonder uitstoot. 

blender-lightbulb

elke druppel water telt

Op onze lijst van dingen om te besparen in de strijd tegen klimaatverandering staat waterverbruik helemaal bovenaan. We hebben een ingenieus schoonmaaksysteem gevonden dat gebruik maakt van lucht in plaats van water. Het stuurt mini-tornado's van lucht door de leidingen, waardoor er minder water nodig is. 

the-blender-clouds-icon

een fabriek voor mensen

We willen dat de Blender een plek is waar het welzijn op het werk in de fabriek volledig wordt heroverwogen. Een fabriek waar mensen beter werken en gelukkiger zijn. Alles wat een werkplek een goede plek maakt om te werken is hier te vinden. Veel ruimte, overal daglicht, lekker eten in de kantine, een aangename temperatuur en stille ruimtes, want dat is ook belangrijk. Net als bij onze kantoren willen we dat de mensen die bij de Blender werken zich er thuis voelen, alsof ze deel uitmaken van een echte gemeenschap, en dat iedereen de ruimte krijgt om zich te uiten. En om plezier te hebben.

the-blender-leaves

een merk geïntegreerd in een ecosysteem

Achter de uitstekend geïsoleerde muren van onze blender zorgen we ervoor dat we ideale buren zijn. Niet luidruchtig en vooral altijd bereid om lokale verenigingen en gemeenschappen te helpen. We nemen lokale mensen in dienst, werken met lokale leveranciers en nemen deel aan vrijwilligerswerk in de buurt van de fabriek.

the-blender-globe-icon


een toegewijd bedrijf

Zoals je ziet is de Blender heel belangrijk voor ons. Het laat zien dat je groot kunt dromen, zelfs als je kleine drankjes maakt. De Blender is een BREEAM* gecertificeerde fabriek die andere bedrijven kan inspireren om de sprong te wagen en er zelf een te bouwen. Daarom zijn we vastberaden om alles wat we hebben gedaan te delen met iedereen die geïnteresseerd is. Je zult alles te weten komen over de Blender en de nieuwe technologieën die we hebben gebruikt om onze ecologische voetafdruk te verbeteren, en niet te vergeten de fouten die we hebben gemaakt. Deze informatie zal overal en voor iedereen beschikbaar zijn. Zelfs voor onze concurrenten. Ja echt. 

*Het is een beetje een ingewikkeld acroniem, maar deze certificering garandeert dat onze fabriek zich inzet om haar impact op het milieu te verminderen.

the-blender-better-business


normen stellende blender

De WELL standaard is heel nuttig voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn in gebouwen over de hele wereld. Het model helpt bedrijven zoals dat van ons met het ontwerpen van een werkomgeving die goed zorgt voor de mensen die er werken.

well platinum logo

de blender

BREAAM is een bekende methode om de duurzaamheid van gebouwen te testen, beoordelen en certificeren. Het belangrijkste doel is het verminderen van de impact die gebouwen op hun omgeving hebben door te kijken naar afval, water, energie, landgebruik, gezondheid en welzijn. 

bream logo